Over Junior..

Op 5 juli 1994 werd Junior geboren in het Brabantse dorpje Welberg. Al vanaf zeer jonge leeftijd was het zijn opa Ko de Vos die hem muzieklessen gaf. De basis van de muziektheorie en de benadering van muziek in het algemeen werden hem bijgebracht; "De toon maakt de muziek".

Na een avontuur van 2 jaar op trompet is Junior op 11-jarige leeftijd gestart met trombone spelen. Niet zonder succes, want in 2016 werd hij toegelaten tot de vooropleiding aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Na de vooropleiding volgde de Bachelor Klassiek Trombone.

Tijdens deze bachelor volgde Junior ook lessen HaFaBra-directie. Zijn toenmalige docent Carlo Balemans adviseerde hem om de bachelor in deze richting te starten naast zijn trombone. Met als gevolg dat Junior beide studies met succes heeft afgerond in 2018. 

Momenteel is Junior dirigent van 4 orkesten en speelt hij trombone bij de Fanfare "Korps Nationale Reserve". Daarnaast is Junior actief op het gebied van arrangeren en componeren. 

In 2019 wist Junior de fanfare Luctor et Emergo te laten promoveren naar de 3e divisie. In mei 2021 ging zijn eerste compositie genaamd "Looking Forward" in première en in 2022 schreef hij de eerste opdrachten voor verschillende orkesten.

Junior Huigen is een ambitieuze, eigenzinnige, gepassioneerde en progressief ingestelde persoonlijkheid. Hij is nooit uitgeleerd en zal altijd zoeken naar nieuwe uitdagingen.   

Home

Dirigeren

Trombone

Schrijfwerk

Contact